Search This Blog

Monday, January 17, 2022

Angelgoat review


 



Angelgoat je black metal bend iz Srbije koji je po mom skromnom mišljenju jedini domaći bend koji za sobom nosi masovnu masnoću crnila i primitivnosti.

Nastavši te davne 2001 godine kao jedini verni nosilac što bi se reklo war metal zvuka,na poprilično standardni način bez ekperimentisanja,nego odma u glavu!

Jedini član Angelgoata je Unholy Carnager koji je glavni odgovoran za svu muziku i fino odvratno blasfemične tekstove.



Bend za sada poseduje 2 dema i 3 albuma uz jedan split.

Posebno pričati o svakom izdanju je nepotrebno jer svako izdanje nosi jednu osnovnu formulu.

Od prvog dema "Angelgoat" do poslednjeg izdanja "The Lucifer Within" možemo se samo predozirati sa raw bestial nasiljem!

Jednostavni riffovi uz pratnju blast bitova i haotične energije kao napad na slušaoca uvek prija za poslušati.

Odmah na prvo slušanje benda može se videti da je Unholy Carnager veliki ljubitelj prvog vala black metala kao i više primitivnije agresivnije strane muzike.

Zanimljiva stvar je da čak i na novim izdanjima gomila riffova i tekstova su materijali iz ranih 2000tih godina,što mi se dodatno svidja jer iako su pesme izdate u skorije vreme,opet se može osetiti tadašnji gnev starih dana domaćeg black metala.



Old school zvuk kao i sam dizajn artworka kaseta i diskova odradjen je vrhunski kvalitetno bez veselih boja i prebudženih kaver slika.

Za svakog ko voli bendove poput Beherita,Archgoata,Bathorya nece ni sekunde zažaliti da posluša bilo šta iz Angelgoat diskografije.

A za dizelaške metalce i pratioce odvratnog "svetskog" zvuka ovde se neće naći nista novo što je samo pozitivna stvar!

Velika je šteta što ovakav bend ne nastupa live jer bi atmosfera na njihovoj svirci bila za pamćenje,samo sirova agresija bez lepote i želje za prihvaćenosti od široke mase plastičnih metalaca.


Autor teksta-Nocturnal Goatlord

Official 

http://www.angelgoat.net/

No comments:

Post a Comment