Search This Blog

Saturday, June 25, 2022

Ponor – Down the Blade, Down the Spiral recenzija

                               EP: Down the Blade, Down the Spiral

                                                          Država: Srbija

                                                          Godina: 2022.

                                                    Izdanje: Samoizdanje



Ponor je jednočlani blek metal projekat iz Velike Plane, koji predvodi MLDCTR ili Maledictor (Aura Mortis, Shuyet, Infernali Gloria), zadužen za sve instrumente. Svoj novi projekat je predstavio sa EP-em “Down the Blade, Down the Spiral“, na kome ćete čuti 3 pesme: Down the Blade, Down the Spiral, The Spring of Anomie i Abyss-clad, među kojima su prve dve začete i snimljene u Maju ove godine, dok je treća pesma začeta 2018. godine. 

Bio sam prijatno iznenađen što se Ponor pojavio odmah sledeći dan nakon što je Strahor objavio svoji novi EP, tako da što se mene tiče ovo je bilo savršeno vreme za overu novog domaćeg materijala. Kao i prethodni projekti u kojima je Maledictor učestvovao, Ponor je još jedan mračan i atmosferičan rad sa okultnom tematikom, u kome možete osetiti kako zlo govori kroz te agresivne vokale i diabolične rifove. Nisam nimalo posumnjao da će ovo biti dobro izdanje znajući da on stoji iza svega. Celi EP traje 12 i po minuta, ali za to vreme je ostavio jak prvi utisak zbog čega vredi ovo preslušavati u više navrata. 
„Down the Blade, Down the Spiral“ EP je tek početak, ali je sasvim dobar početak koji obećava da ćemo čuti još Ponora i da će se i više nego isplatiti na strpljivom čekanju. Predlažem svima koji nisu čuli za Ponor da preslušaju ovaj EP, jer verujem da ćete se diviti njenim mračnim serenadama, među kojima bih poslednju Abyss-clad izdvojio kao meni omiljenu. 

Autor teksta-Profane Penetrator

Facebook

No comments:

Post a Comment