Search This Blog

Friday, February 25, 2022

Aura Mortis – Proclamation of the Sardonic Flame review

                       EP – Proclamation of the Sardonic Flame

                                             Država – Srbija 

                                              Godina – 2017

             Izdavač – Zły Demiurg (kaseta)/ Mantratya Productions (CD)

Aura Mortis je srpski blek metal bend iz Velike Plane, oformljen 2013. godine, čiju postavu čine Maledictor (svi instrumenti) i Pakost (vokal). Objavili su svoj EP „Proclamation of the Sardonic Flame“ na kaseti 19. Avgusta 2017. godine pod izdavačkom kućom Zły Demiurg iz Poljske (ograničeno na 100 primeraka), i na CD-u 1. Februara 2018. godine pod izdavačkom kućom Mantratya Productions iz Luksemburga (ograničeno na 222 primeraka).

 

Na EP-u se nalaze dve pesme, snimljene u Avgustu/Septembru 2016. godine, i posle miksovane i masterovane od strane Maledictor-a. Bend se prvobitno predstavio sa svojim Vast Perdition of Souls demom 2014. godine, i posle su uradili jedan split sa Necro Forest i drugi split sa Tenebrositas. 



Kad sam našao bend i video omot za njihov EP, jako me je privuklo da ih poslušam, pogotovo zbog naziva benda i EP-a, jer sam verovao da oba obećavaju da je ovo haos i apokalipsa u najavi. Kad je došao red na preslušavanje, moja očekivanja su se ostvarila i nisam se uopšte pokajao.


 Kratko ali jebitačno izdanje od dve pesme, koje su u ovih 17 i po minuta ostavile jak utisak. Na samom početku nas čeka mračan ambijentalan intro Tartarus Rising, vodeći nas kroz napuštenu tamnicu koja smrdi na crkotinu i paljevinu, dok duva vetar kao da je smrt naslonila ruku na rame da nas zastraši i uzme u poslednji čas. Kad je kucnuo taj čas, počinje Proclamation of the Sardonic Flame, i time se pali zlobni plamen i senka smrti se širi nad čitavom tamnicom. Na ovom EP-u imamo dve odlične pesme, Proclamation of the Sardonic Flame i In Being Engraved, ukrašene sa mračnim i atmosferičnim riffovima, bubanj koji je čista raspaljotka, sa sirovim vokalima koji se deru u agoniji sa tekstovima o tematici okultnih, mračnih i mizantropičnih priča.  

Izdanje je hladnog i mračnog zvuka, kao da je izašao iz dubine pakla, i obe pesme na njemu su odlične. Aura Mortis je objavio kompilacioni album Tractates of Initiation 3. Aprila 2020. godine na vinyl ploči pod kanadskom izdavačkom kućom Niflhel Records, na kome se nalaze ovaj EP i Vast Perdition of Souls demo.

 Nadam se da će biti prilike u budućnosti da se čuje full-length album benda Aura Mortis, jer mi se jako sviđa njihov rad i trud koji ulažu u njihovom stvaralaštvu sa iskrenim emocijama i kreativnim idejama. Poslušajte Proclamation of the Sardonic Flame EP i podržite bend, jer to i zaslužuju momci iz Velike Plane. 



Autor teksta-Profane Penetrator

Facebook

https://www.facebook.com/AuraMortisSerbia

Bandcamp

https://auramortis.bandcamp.com/


No comments:

Post a Comment