Search This Blog

Tuesday, January 18, 2022

Niflungar- Rebirth of Salem Review

Album: Rebirth of Salem

Država: Srbija

 Godina izdanja: 2021

Izdavač: Samoizdanje





Lelujava magla pleše pod naletima večernjeg povetarca, i u tankim vrtlozima uzdiže se do najnižih grana velikog i starog hrasta. Noćnu tišinu prekinuli su zvuci šume, dok srebrni snopovi mesečeve svetlosti obasjavaju naga tela vila koje hipnotično i u zanosu plešu oko starog zapisa. U svoje kolo uvešće onog koji usamljeno korača šumom...

Ovu atmosferu nosi numera koja otvara debitanski i dugo očekivani album "Rebirth of Salem" benda Niflungar.

Nakon uvodne numere u dungeon synth maniru, očekuje nas eksplozivni napad melodije i rifova koji su sastavni deo pesme "Path of Asatru". Na prvo slušanje jasno je da je ovo svojevrsni "hit" benda, bar za sad. Ni ostale pesme ni u kom smislu ne zaostaju za njom, već svaka od njih pokazuje da je bend imao širok spektar uticaja koji je odlično ukomponovao u svaku kompoziciju sa ovog odličnog izdanja.

Svaka recenzija je, ne lažimo se, subjektivno mišljenje onog ko je piše. Stoga ću bez mnogo filozofiranja i pokušaja da glumim iskusnog kritičara i prekaljenog muzičara (kao što mnogi imaju običaj) reći da je album meni bio u top 10 albuma prošle godine. Stavite ga u koj žanr hoćete, nalepite mu bilo koju etiketu i iskritikujte ga kako poželite, ali znajte da je sve uzaludno jer če ovaj muzički uradak naći put do onih koji će ga ceniti, i čijem će srcu biti drag, jer je i sam album po svakom kriterijumu iskren, i to se ne može poreći. Upravo ta iskrenost i sirovost emocije koja plovi kroz svaku notu daje jake naznake da će nas Niflungar bez sumnje obradovati mnogim odličnim i iskrenim izdanjima u budućnosti. Bez kompromisa, bez tendencija da se ikom uvlače i dokazuju, svojim zvukom i svojim stilom koji neguju krčiće sebi siguran put. 

Kratko i jasno, sirovo i surovo, album kida. Ili vam se svidja ili ne, a ako vam se kojim slučajem ne svidja, to nije razlog da po debitanskim albumima mladih bendova pljuete i licimerno kritikujete svaki detalj za koji se uhvatite, radi hranjenja svog ega. No oprostite, nećemo u tom pravcu, takvima ostavljamo jedno veliko FUCK OFF AND DIE. Koga uopšte briga za recenziju?!Pravac na slušanje.

Autor teksta-Volkh

Facebook 

https://www.facebook.com/niflungarblackmetal/

Bandcamp

https://niflungar.bandcamp.com/

No comments:

Post a Comment