Search This Blog

Wednesday, June 15, 2022

Strahor – Zverovanje (Зверовање) Recenzija

                                           EP: Zverovanje

                                                                    Država: Srbija

                                                                    Godina: 2022.

                                                                Izdanje: Samoizdanje



Jednočlani sastav Strahor iz Lebane nas je ove godine počastio sa novim EP-em pod nazivom Zverovanje, koji se smatra kao završetak na sagu Wolfborna u muzičkom i tekstualnom smislu. Sve počinje sa lepim instrumentalnim uvodom na akustičnoj gitari za koji je zadužen Ivan Radnić, kao i za fenomenalan omot ovog izdanja.

 Posle nas čeka naslovna pesma Zverovanje, u koju garantujem da ćete se zaljubiti iste sekunde čim počne, pogotovo zbog njene zarazne melodije i srednjovekovne atmosfere koja je okružuje. EP se okančava pesmom A Soul Among the Stars, koja sa njenim melanholičnim melodijama stavlja tačku na epsku sagu sa prethodnog albuma Wolfborn. 
Produkcijski je za nijansu drugačiji ali bolje odrađen u poređenju sa prethodnim izdanjem, ne zvuči suvo i zvuk se lepo uklopio sa pesmama. 

Iako je reč o EP-u, sa svojom naslovnom pesmom me je uspeo oduševiti, kao i sa uvodom i poslednjom pesmom. Jedva čekam četvrti album benda Strahor, koji verujem da ćemo imati priliku da čujemo u skorije vreme, sa obzirom da se Volkh ove godine dosta aktivirao da radi na sopstvenoj muzici. Poslušajte novi EP Zverovanje, verujem da ljubitelji Strahora neće biti istim razočarani. 




Autor teksta-Profane Penetrator

Facebook

Bandcamp

No comments:

Post a Comment